Algemene voorwaarden B2C

De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien – art. VI53 WER

 

1. Identiteit van de verkoper

De webshop toegankelijk via de URL www.promodeer.com  (hierna “de Website”), is eigendom van en wordt uitgebaat door Promodeer BVBA (hierna “Promodeer”), met maatschappelijke zetel in 1740 Ternat, Essenestraat 77 (België), ingeschreven bij de KBO onder nummer 0704.863.564 en met als BTW nummer BE.0704.863.564.

 

2.  Definities

2.1. Consument: iedere natuurlijke persoon die, uitsluitend voor niet-beroepsmatige  doeleinden, op de markt gebracht producten of diensten verwerft of gebruikt.

2.2. Producten: de door Promodeer via de Website te koop aangeboden goederen: te personaliseren promotiemateriaal en/of relatiegeschenken.

2.3.  Overeenkomst op afstand : elke overeenkomst tussen een onderneming en een consument inzake goederen of diensten die wordt gesloten in het kader van een door Promodeer georganiseerd systeem voor verkoop van goederen of diensten op afstand waarbij, voor deze overeenkomst, uitsluitend gebruik gemaakt wordt van een of meer technieken voor communicatie op afstand tot en met de sluiting van de overeenkomst zelf;

2.4. Techniek voor communicatie op afstand : ieder middel dat, zonder gelijktijdige fysieke aanwezigheid van onderneming en consument, kan worden gebruikt voor de sluiting van de overeenkomst tussen deze partijen;

2.5. Duurzame drager : ieder hulpmiddel dat de consument in staat stelt om persoonlijk aan hem gerichte informatie op te slaan op een wijze die deze informatie gemakkelijk toegankelijk maakt voor toekomstig gebruik gedurende een periode die is afgestemd op het doel waarvoor de informatie kan dienen, en die een ongewijzigde reproductie van de opgeslagen informatie mogelijk maakt.

 

3.  Toepasselijkheid

3.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Promodeer en op elke tot stand gekomen Overeenkomst op afstand tussen Promodeer en de Consument.

3.2. Voordat de Overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de Consument beschikbaar gesteld. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de Overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven dat de algemene voorwaarden bij Promodeer zijn in te zien en zij op verzoek van de Consument zo spoedig mogelijk kosteloos worden toegezonden.

3.3.  Indien de Overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan in afwijking van het vorige lid en voordat de Overeenkomst op afstand wordt gesloten, de tekst van deze algemene voorwaarden langs elektronische weg aan de Consument ter beschikking worden gesteld op zodanige wijze dat deze door de Consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een Duurzame gegevensdrager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal voordat de Overeenkomst op afstand wordt gesloten, worden aangegeven waar van de algemene voorwaarden langs elektronische weg kan worden kennisgenomen en dat zij op verzoek van de Consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos zullen worden toegezonden.

3.4.  Naast deze Algemene Voorwaarden kunnen, indien nadrukkelijk aangegeven, specifieke voorwaarden van toepassing zijn op bepaalde Producten. Mochten er tussen de specifieke voorwaarden en deze Algemene Voorwaarden verschillen bestaan, dan gelden in beginsel de bepalingen uit de specifieke voorwaarden boven de Algemene Voorwaarden, tenzij anders is bepaald.

3.5. Van één of meer bepalingen in deze Algemene Voorwaarden kan uitsluitend worden afgeweken indien dit uitdrukkelijk schriftelijk is overeengekomen. De overige bepalingen van deze voorwaarden blijven in dat geval onverkort van kracht.

3.6. Promodeer behoudt zich het recht voor de Algemene Voorwaarden op ieder ogenblik te wijzigen en/of aan te vullen voor toekomstige bestellingen.

3.7. Door het gebruik van de Website van Promodeer en/of het plaatsen van een bestelling aanvaardt de Consument deze Algemene Voorwaarden alsmede alle andere rechten en plichten zoals die staan vermeld op de Website.

 

4.  Aanbiedingen en tot standkoming overeenkomsten

4.1. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt.

4.2. Een op naam gestelde offerte heeft een geldigheidsduur van twee (2) weken, tenzij een andere termijn in de offerte staat vermeld.

4.3. Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat een orderbevestiging aan de Consument is overhandigd dan wel, in het geval het aanbod via de Website is gedaan, per e-mail is verzonden naar het door Consument opgegeven e-mailadres.

4.4. De Consument en Promodeer komen uitdrukkelijk overeen dat door gebruik te maken van elektronische communicatievormen  een geldige overeenkomst tot stand kan komen. Met name ook het ontbreken van een gewone handtekening doet niet af aan de verbindende kracht van het aanbod en de aanvaarding daarvan. De elektronische bestanden van Promodeer gelden hierbij, voor zover de wet dat toelaat, als bewijs.

4.5. Informatie, afbeeldingen, mondelinge mededelingen, opgaven etc. met betrekking tot alle aanbiedingen en de belangrijkste kenmerken van de producten die telefonisch of via e-mail worden verstrekt worden zo nauwkeurig mogelijk (weer)gegeven of gedaan. Promodeer kan niet aansprakelijk worden gesteld als een afbeelding of kenmerk afwijkt van het werkelijke product.

 

5. Bestelling

5.1. Promodeer zal de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht nemen bij het in ontvangst nemen en bij de uitvoering van bestellingen van Producten.

5.2. De lettersoort, evenals de lay-out, wordt door Promodeer vrij gekozen. Promodeer is niet verantwoordelijk voor de typografische kwaliteit van de opnameklare modellen of bestanden van opgemaakte pagina's, die zij van de Consument ontvangt.

5.3.  Alle opdrachten worden uitgevoerd met de normaal beschikbare grondstoffen. Speciale vereisten zoals inktlichtechtheid, geschiktheid voor voedingsmiddelen, e.a. moeten bij de prijsaanvraag door de Consument opgegeven worden. Indien ze achteraf kenbaar gemaakt worden, kan dit aanleiding geven tot een prijsaanpassing. De volkomen overeenstemming van de te reproduceren kleuren, als- mede de volmaakte onveranderlijkheid van de inkten en de volmaak- te onveranderlijkheid van de inktgeving en van het register worden niet gewaarborgd. Afwijkingen, eigen aan de aard van het uit te voeren werk, worden uitdrukkelijk aanvaard door de Consument.

5.4. Indien de wet zulks vereist mag de Koper zich niet verzetten tegen het vermelden van de naam van Promodeer, zelfs indien op het te bedrukken item de naam van een producent of tussenpersoon, publiciteitsagent of anderen reeds vermeld staat.

 5.5. Indien de Consument materiaal ter beschikking stelt van Promodeer, moet dit op tijd (rekening houdend met de orderplanning), degelijk verpakt en franco geleverd worden in de bedrijfsgebouwen van Promodeer. Het voor ontvangst tekenen van de vervoerdocumenten  bevestigt enkel de ontvangst van het materiaal. Als de Consument prepress-materiaal digitaal levert zonder uitgeprinte versie ervan, dan draagt Promodeer geen enkele verantwoordelijkheid  voor het resultaat van de uitbelichting. Als de Consument digitale bestanden ter beschikking stelt van Promodeer, dan moet hij zelf de originele bestanden bewaren en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van deze bestanden. Behoudens opzet en zware fout van Promodeer, zijn personeel of onderaannemers, zullen moeilijkheden of vertraging tijdens de productie, veroorzaakt door problemen met geleverde materialen, de leveringstermijn verlengen en de prijs verhogen met de door deze problemen veroorzaakte bijkomende kosten.

5.6. Promodeer is nooit aansprakelijk voor de kwaliteit van het door de Consument geleverde materiaal.

5.7. Op vraag van de Koper zorgt Promodeer voor een eenvoudige digitale drukproef. Vraagt de Koper geen drukproef, dan is Promodeer in geen enkel geval verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct.

5.8. Promodeer moet de door de Consument aangeduide zetfouten en woordsplitsingsfouten  verbeteren, maar is niet verantwoordelijk voor spellings-, taalkundige - of grammaticale fouten. Wijzigingen in de oorspronkelijke order van welke aard ook (in de tekst, in bewerking of plaatsing van illustraties, in de formaten, in het druk- of bindwerk, enz.) schriftelijk of op een andere wijze door of namens de Consument aangebracht, worden de Consument extra in rekening gebracht en verlengen de uitvoeringstermijn. De mondelinge of per telefoon opgegeven wijzigingen worden uitgevoerd op risico van de Consument.

5.9 Promodeer is gehouden aan de wettelijke waarborg van conformiteit.

 

6. Levering

6.1. De bij de bestelling schriftelijk bedongen termijnen beginnen eerst te lopen vanaf de werkdag die op de afgifte van de nodige elementen volgt. De overeengekomen leveringstermijnen worden minstens verlengd in de mate waarin de Consument bij het inleveren van de nodige elementen, evenals bij het terugzenden van de verbeterde proeven, in gebreke is gebleven.

Behoudens een bij de bestelling schriftelijk bedongen termijn, is de leveringstermijn dertig (30) dagen na ontvangst van de bestelling, met uitzondering van betaling via overschrijving waarbij geldt dat de uiterste leveringstermijn 30 dagen is na ontvangst van de betaling.

6.2. Indien een product, dat tijdelijk niet op voorraad is door de Consument wordt besteld, zal worden aangegeven wanneer het product weer beschikbaar is. Promodeer streeft ernaar vertragingen binnen één werkdag telefonisch of per e-mail aan de Consument te melden.

6.3. Leveringen vinden plaats op het door de Consument tijdens de totstandkoming van de overeenkomst opgegeven adres.

6.4. Zodra de te leveren producten op het opgegeven afleveradres zijn geleverd, gaat het risico, waar het deze producten betreft, over op de Consument.

6.5.  Indien de levering in gedeelten geschiedt (bijvoorbeeld wanneer slechts een aantal maar niet alle bestelde producten in voorraad zijn), dan heeft Promodeer het recht iedere levering als een afzonderlijke transactie te beschouwen.

6.6. De Consument is verplicht het gekochte binnen de overeengekomen termijn af te nemen. Bij gebreke daarvan is Promodeer gerechtigd de betaling van de koopprijs van het niet afgenomen gedeelte te vorderen, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst ontbonden te beschouwen (mits terugbetaling aan de Consument van eventueel reeds betaalde voorschotten voor het product in kwestie).

 

7. Prijzen

7.1. Alle prijzen zijn uitgedrukt in euro en zijn inclusief BTW en alle andere heffingen van overheidswege.

7.2.  Speciale aanbiedingen zijn slechts geldig zolang de voorraad strekt.

7.3. De prijzen worden berekend aan de dagprijzen op de dag van de opmaak van de offerte, behoudens andersluidend uitdrukkelijk en afwijkend beding.

7.4. De Consument is de prijs verschuldigd die Promodeer in haar bevestiging conform artikel 4.3 van deze voorwaarden aan hem heeft medegedeeld. Kennelijke (manipulatie-) fouten in de prijsopgave, zoals evidente onjuistheden, kunnen ook na de totstandkoming van de overeenkomst door Promodeer worden gecorrigeerd.

7.5. Leveringskosten en retourkosten worden duidelijk aan de Consument medegedeeld. Ten aanzien van bepaalde betaalmethoden gelden nadere voorwaarden met betrekking tot de bezorgmethode en de eventuele kosten. Dit wordt duidelijk aan de Consument medegedeeld.

 

8. Betaling

8.1. Bij bestellingen via de Website kan op de volgende manieren worden betaald:

  • Overschrijving
  • Kredietkaart (Visa & Mastercard)
  • Debetkaart (Bancontact/MrCash)
  • Paypall
  • Ideal

8.2. Promodeer kan de betalingsmogelijkheden  in de toekomst uitbreiden. Andere betalingsmogelijkheden  zullen kenbaar worden gemaakt via de Website.

8.3. Om een veilige online betaling en de veiligheid van uw persoonsgegevens te waarborgen, worden de transactiegegevens versleuteld met SSL technologie over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heeft u geen speciale software nodig. U herkent een veilige SSL-verbinding aan het "slotje" in de onderste statusbalk van uw browser.

8.4. Indien voor een betaalwijze met een kredietkaart wordt gekozen dan zijn hierop de voorwaarden van de desbetreffende kaartuitgever van toepassing. Promodeer is geen partij in de relatie tussen de Consument en de kaartuitgever.

8.5.  In het geval door Promodeer een betalingstermijn is afgesproken geldt dat door het enkel verstrijken van deze termijn de Consument in verzuim is, zonder bijkomende voorafgaande ingebrekestelling. Betalingstermijnen kunnen uitsluitend schriftelijk worden overeengekomen onder alsdan te stellen en overeen te komen voorwaarden.

8.6. Bij wanbetaling op de vervaldatum wordt van rechtswege en zonder ingebrekestelling het factuurbedrag verhoogd met een forfaitaire schadevergoeding van 15%, met een minimum van 50 euro en met een rente van

1,25% per maand vanaf de vervaldatum, waarbij elke begonnen maand zal aangerekend worden voor een volle maand. De vergoeding blijft verschuldigd ook wanneer de laattijdige factuur in hoofdsom alleen wordt betaald. Bij elke herhaalnota worden 12,50 euro administratiekosten  in rekening gebracht. De rente over het opeisbare bedrag zal worden berekend vanaf het moment dat de Consument in verzuim is tot het moment van voldoening van het volledig verschuldigde bedrag. Bovendien zal bij niet-betaling van een factuur op haar vervaldag het geheel van schulden opvorderbaar worden.

8.7. In geval van niet tijdige betaling is Promodeer bevoegd de overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden of (verdere) levering op te schorten tot het moment waarop de Consument de betalingsverplichtingen volledig is nagekomen, de betaling van verschuldigde rente en kosten daaronder begrepen.

 

9. Eigendomsvoorbehoud

9.1. Eigendom van een product gaat, niettegenstaande de feitelijke levering, pas op de Consument over, nadat deze de betaling die verschuldigd is voor dit product volledig heeft voldaan, daaronder mede begrepen vergoeding van rente en kosten.

9.2.  De Consument mag de producten, voordat de eigendom daarvan is overgegaan, niet belasten, verkopen, doorleveren, vervreemden of anderszins bezwaren.

 

10. Verzakingsrecht

10.1.  Overeenkomstig de Belgische Wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming (WMPC), kan de consument het herroepingsrecht niet uitoefenen voor overeenkomsten betreffende de levering van goederen die volgens de specificaties van de consument zijn vervaardigd of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben of die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden of snel kunnen bederven of verouderen.

10.2. Indien Promodeer uitzonderlijk een Product verkoopt dat niet valt onder één van de uizonderingen van de WMPC en in het bijzonder, dat niet vervaardigd is volgens de specificaties van de Consument, heeft de Consument de mogelijkheid de overeenkomst te herroepen gedurende 14 dagen zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief. Dit zal hem duidelijk worden medegedeeld door Promodeer.

Tijdens de Herroepingstermijn  zal de Consument zorgvuldig omgaan met het goed en de verpakking. Hij zal het goed slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het goed wenst te behouden. Indien hij van zijn Herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het goed met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Promodeer terugzenden, conform de door Promodeer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Bij terugzending van goederen draagt de Consument het risico voor beschadiging of verlies.

Indien de Consument gebruik maakt van zijn Herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening.

Indien de Consument een deel of het totaal van de aankoopprijs en de aan de aankoop verbonden kosten al betaald heeft, zal Promodeer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending of herroeping, terugbetalen.

 

11. Garantie

11.1.  De Consument beschikt over een wettelijke garantie van 2 jaar op goederen gekocht bij Promodeer. Deze garantie dekt enkel een gebrek aan overeenstemming dat reeds bestaat bij de levering van de goederen. Gedurende de voormelde periode verbindt Promodeer zich ertoe het gebrekkige goed (of onderdeel) ervan kosteloos te vervangen of te herstellen. Promodeer behoudt zich het recht voor om het goed om te ruilen indien de kosten buiten verhouding zijn, of indien herstelling onmogelijk is.

Om een beroep te doen op een garantie, moet de Consument het aankoopbewijs/orderconfirmatie of de factuur kunnen voorleggen. De garantie is niet overdraagbaar. Elk gebrek dient binnen de 2 maanden na vaststelling ervan te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De Consument komt de rechten toe zoals die in de artikelen 1649bis t.e.m. 1649octies van het Burgerlijk Wetboek zijn opgenomen.

11.2. Onverminderd het in dit artikel bepaalde, kan er geen sprake zijn van garantie in de volgende gevallen:

  • indien de slijtage als normaal kan worden beschouwd
  • indien er veranderingen in of aan het product zijn aangebracht, waaronder begrepen reparaties die niet met toestemming van Promodeer of de fabrikant zijn verricht;
  • indien de originele factuur niet kan worden voorgelegd, is gewijzigd of onleesbaar gemaakt;
  • indien gebreken het gevolg zijn van niet met de bestemming corresponderend of onoordeelkundig gebruik;
  • indien beschadiging is ontstaan door opzet, grove onachtzaamheid of nalatig onderhoud.

11.3. Wanneer er voor het achterhalen van een defect van het product of onderdeel van het product, welke is uitgesloten van garantie, onderzoekskosten worden gemaakt en deze kosten uitgesloten blijken te zijn van garantie, dan zijn deze kosten altijd voor rekening van de Consument. Promodeer streeft ernaar hiervan van tevoren melding te maken. Het achterwege blijven van deze melding ontslaat de Consument niet van de verplichting tot het betalen van deze kosten.

11.4. Wanneer aan het herstellen van een defect kosten zijn verbonden en deze herstelling uitgesloten blijkt te zijn van garantie, dan wordt de Consument hiervan op de hoogte gesteld. Wanneer de Consument niet uitdrukkelijk schriftelijk akkoord gaat met de kostenopgave, dan kan hij zijn eigendom retour ontvangen tegen betaling van de onderzoekskosten. Wanneer de Consument deze onderzoekskosten zes (6) maanden na het aanbieden van de kostenbegroting nog niet heeft betaald, dan vervalt het eigendom van het product aan Promodeer.

11.5. Op gebruikte, 2de hands of demonstratiemodellen  kan een verminderde garantie van toepassing zijn.

 

12. Aansprakelijkheid

12.1. De verantwoordelijkheid  van Promodeer is beperkt tot het terugnemen van de niet-conforme exemplaren, die worden verrekend tegen de prijs van de bijkomende exemplaren.

12.2.  Het is mogelijk dat Promodeer op haar Website links opneemt naar andere websites die mogelijk interessant of informatief voor de bezoeker zijn. Dergelijke links zijn louter informatief. Promodeer is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de website waarnaar wordt verwezen of het gebruik daarvan.

 

13. Overmacht

13.1. In geval van overmacht is Promodeer niet gehouden haar verplichtingen jegens de Consument na te komen. Promodeer is gerechtigd haar verplichtingen op te schorten voor de duur van de overmacht.

13.2.  Onder overmacht wordt verstaan elke van haar wil onafhankelijke omstandigheid waardoor de nakoming van haar verplichtingen jegens de andere partij geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd. Tot die omstandigheden behoren onder meer stakingen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-

)netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen  en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van de Website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden en het ontbreken van enige via overheidswege te verkrijgen vergunning.

 

14. Intellectuele eigendom

14.1. Promodeer is niet verantwoordelijk voor inbreuken op reproductierechten van derden, indien zij te goeder trouw de druk- of reproductieopdracht  uitvoerde. Alleen de Consument is aansprakelijk. Elke betwisting inzake reproductierechten schorst de uitvoering van de opdracht.

14.2. De Consument erkent uitdrukkelijk dat alle rechten van intellectuele eigendom van weergegeven informatie, mededelingen of andere uitingen met betrekking tot de producten en/of de Website berusten bij Promodeer, haar toeleveranciers of andere rechthebbenden.

Onder intellectuele eigendomsrechten worden verstaan octrooi-, auteurs-, merk-, tekeningen- en modellenrechten en/of andere (intellectuele eigendoms)rechten,  waaronder al dan niet octrooieerbare technische en/of commerciële know how, methoden en concepten.

14.3. Het is de Consument verboden gebruik te maken van en/of wijzigingen aan te brengen in de intellectuele eigendomsrechten zoals beschreven in dit artikel, als bijvoorbeeld reproductie zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Promodeer, haar toeleveranciers of andere rechthebbenden, tenzij het louter gaat om privégebruik van het product zelf.

 

15. Periodieken - Opzeg

De Consument kan Promodeer het uitvoeren van een opdracht van periodieke aard, d.i. een opdracht met terugkerende deelopdrachten, slechts ontnemen mits eerbiediging van de hierna bepaalde opzeggingstermijnen. De opzegging dient betekend te worden met een aangetekende brief. Bij niet-naleving van de termijnen zal de Consument Promodeer vergoeden voor al de geleden schade en winstderving gedurende de niet-nageleefde periode. Opzeggingstermijn  :

  • 3 maanden voor een opdracht van periodieke aard met een jaarlijks omzetcijfer tot 7.500 EUR ;
  • 6 maanden voor een opdracht van periodieke aard met een jaarlijks omzetcijfer tot 25.000 EUR ;
  • 1 jaar voor een opdracht van periodieke aard met een jaarlijks omzet cijfer van 25.000 EUR of meer.

 

16. Toepasselijk recht en bevoegde rechter

16.1.  Op alle aanbiedingen en overeenkomsten is uitsluitend Belgisch recht van toepassing. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

16.2. Alle geschillen die verband houden met of voortvloeien uit aanbiedingen van Promodeer, of overeenkomsten die met haar gesloten zijn, worden voorgelegd aan de Nederlandstalige hoven en rechtbanken van Brussel en aan het vredegerecht van het tweede kanton te Brussel, tenzij een dwingende wetsbepaling uitdrukkelijk een andere rechter als bevoegd aanwijst.

 

17.  Slotbepalingen

17.1.  Geen enkel verzuim of nalatigheid van een der partijen om de bepalingen of voorwaarden van deze overeenkomst af te dwingen of na te leven, houdt een afstand van dergelijke bepalingen of voorwaarden in.

17.2.  Indien enige bepaling van deze Algemene Voorwaarden onwettig, nietig of voor enige andere reden niet afdwingbaar zou zijn dan zal deze voorwaarde geacht worden te kunnen worden afgescheiden van deze Algemene Voorwaarden en niet de geldigheid en afdwingbaarheid van de overige bepalingen beïnvloeden. Deze Algemene Voorwaarden vormen de volledige overeenkomst tussen de Consument en Promodeer met betrekking tot de erin opgenomen materie.

Laatst bekeken